خدمات خم کاری و نورد کاری لوله در تهران
خم لوله
با استفاده از روش های مختلف خمش می توان با توجه به نیاز، در لوله صاف یک یا چند خم لوله ایجاد کرد. خمکاری قالبا برای لوله هایی با سطح مقطع گرد استفاده می شود اما در بعضی مواقع لوله هایی با سطح مقطع مربع یا مستطیل نیز به این روش شکل خم داده می شوند.
روشهای خمکاری لوله
روش های مختلفی برای خمکاری لوله وجود دارد که هر کدام دارای مزایایی است و با توجه به جنس لوله و دیگر شرایط، برای این کار انتخاب می شوند.
سه روش برتر و پرکاربرد خمکاری لوله عبارت است از:
- خمکاری گرم لوله ها
- خمکاری به روش القایی
- خمکاری سرد لوله
خمکاری گرم لوله
این روش یکی از قدیمی ترین روش ها برای خمکاری لوله به حساب می آید. کاربرد خمکاری گرم لوله ها محدود است و در صورت امکان، خمکاری لوله به روش سرد در اولیت قرار دارد. اما در بسیاری از موارد زاویه حداکثر خم لوله به روش سرد که محدوده بروز عیب را تعیین می کند کمتر از میزان زاویه خم مورد نیاز است، در نتیجه ناگریز به استفاده از خمکاری گرم است.
در روش خمکاری گرم، قبل از انجام عملیات خمکاری به محل خم حرارت داده می شود. به دلیل گرمای موضعی که در محل خم به لوله داده می شود در قیاس ریزملکولی ماده، پیوندهای کریستالی دست خوش تغییر شده و خواص مکانیکی آن تغییر می کند.
با توجه به آن که انرژی نسبتا زیاد برای گرم کردن لوله صرف می شود و فرایند بسیار کند انجام می شود و همچنین دقت بالایی در این فرایند وجود ندارد، استفاده از روش گرم در اولیت نخواهد بود. این روش تنها در مواقعی که روش های سرد کارایی ندارد توصیه می شود و در برخی مواردی که استحکام و انعطاف پذیری جنس لوله توان تحمل تنش های خمکاری سرد را نداشته باشد نیز باید از روش شکل دهی گرم استفاده کرد.
در این هنگام باید بعد از خمکاری بر روی لوله عملیات حرارتی انجام شود تا در صورت وجود تنش پسماند لوله تنش گیری شود و قطعه کار در هنگام استفاده دچار عیب هایی نظیر پارگی نشود.
دفرم شدن و نیز در مواردی سوختگی متریال از معایب مهم خمکاری به روش گرم محسوب می شود.
خمکاری لوله به روش القایی
خمکاری به روش القایی، توسط جریان الکتریکی و ایجاد یک میدان انجام می شود. به طوری که یک لوله از داخل کویل القایی عبور می کند. این روش برای خمکاری لوله های اسپیرال و درزجوش مستقیم استفاده می شود.
این روش دارای مزایای زیادی است که مهم ترین آنها قیمت کم و بازدهی بالای این روش است. همچنین کیفیت سطح خمکاری در این روش نسبت به روش خمکاری گرم بهتر است و از لحاظ چروک خوردگی و بیضی شدن مقطع، از دو روش خمکاری دیگر برتر است.
نکته حائز اهمیت دیگر این است که در این روش کویل های القا کننده با لوله ها در طول جریان خمکاری به طور مستقیم در تماس نیستند.
با توجه به نکاتی که در بیان شد از روش خمکاری القایی، در لوله هایی با شعاع خمکاری بزرگ و قطور استفاده می شود.
خمکاری سرد لوله
خمکاری سرد اغلب، در خمکاری های با شعاع زیاد و در زوایای خم کوچک در انتقال نفت و گاز استفاده می شود.
فرایند خمکاری در این روش بسیار سریع و ارزان قیمت است و نتیجه ی مطلوبی از نظر وجود عیوبی همچون بیضی شدن مقطع لوله و چروک خوردگی وجود دارد.
همچنین نیازی به پوسته زدایی، تمیز کردن های پی در پی و تجهیزات گرمایی خاص نیست.
از روش خمکاری سرد، برای شعاع های استاندارد خاصی از لوله و بازه محدودی از ضخامت ها، خمکاری صورت می گیرد بنابراین این نوع از خمکاری خیلی انعطاف پذیر نیست و عموما نسبت به خمکاری گرم برگشت فنری و تنش های پسماند بیشتری خواهیم داشت.
خمکاری سرد به طور گسترده در خمکاری های با شعاع زیاد و در زوایای خم کوچک در انتقال نفت و گاز استفاده می شود. بعد از اینکه خمکاری انجام شد، خواص مکانیکی به علت کار سختی و اثر باشینگر، متفاوت از لوله خم شده خواهد بود.
خمکاری سرد لوله به روش های گوناگونی انجام می شود، از جمله:
- خمکاری پرسی
- خمکاری فشاری
- خمکاری غلتکی
- فرم دهی کششی
- خمکاری کششی – چرخشی
- خم لوله آزاد
خمکاری لوله استیل
به دلیل خواص شیمیایی و مکانیکی ویژه لوله استنلس استیل، احتمال دفرمه شدن و ایجاد برخی عیوب ظاهری در آن هنگام خم کاری به روش گرم، بسیار زیاد است. به همین دلیل، از روشهای خم کاری سرد مانند خمکاری غلتکی، پرسی، فشاری و کششی – فشاری برای خمکاری لوله استیل استفاده میشود.
نوع، توان و فرآیند خم در مقاطع مختلف، متفاوت می باشد، اما به طور کلی خم و فرم دهی در دو دسته خم سرد و خم گرم دسته بندی میشود . به این معنا که در خم گرم از حرارت بر روی نقطه خم برای تکمیل فرآیند بهره میبرند . اما در خم سرد ، صرفا با استفاده از فشار و کشش خم صورت میگیرد.
قیمت خمکاری لوله
از آنجایی که در بسیاری صنایع چون خودروسازی، هوافضا و … به لوله های خمکاری شده نیاز است، باید هزینه و قیمت خمکاری لوله را برای برآورد و هزینههای کلی در نظر گرفت.
خمکاری لوله به روش های مختلف قیمت متفاوتی دارد و برای داشتن سود بهتر و پایین آمدن قیمت نهایی محصول باید به صرفه ترین روش را انتخاب کرد. خمکاری به روش گرم نسبتا گران ترین روش به حساب می آید و در مواردی که امکان استفاده از روش های دیگر وجود داشته باشد، توصیه نمی شود.
روش خمکاری القایی از روش گرم مقرون به صرفه تر است ولی روش سرد در مقایسه قیمت کمتری را خواهد داشت.
تماس با ما
در صورتی که نیاز به مشاوره دارید هم اکنون با تیم ما تماس بگیرید
یا میتوانید از راه های زیر با ما در ارتباط باشید